Thursday, 29 December 2011

TENTANG DHIA, Bukan Sekadar CINTA...

Salam & selamat malam..
Izkan rasa mesti berebut2 malam nie tnggu depan TV3 utk tengok episod akhir TENTANG DHIA kan..?? hehehhe... Izkan pon sama jugak tadi, macam Izkan, myb pada awalnya memang bukan pengikut setia tapi tergerak hati tengok pada episod belas2 gitu, then terpaut & terjatuh cinta la pulak pada jalan cerita yang ada pada drama TENTANG DHIA..

MENANGIS..???? SEDIH..??? GERAM..?? semua itu rasenya bersatu dalam jiwa tatkala ending TENTANG DHIA melabuhkan tirai siarannya sebentar tadi kan. Bagi Izkan, TENTANG DHIA mempunyai jalan cerita yang menarik, bukan sekadar cinta sesama manusia 100% tp diselitkan dengan elemen cintakan Yang Maha Pencipta, juga diselitkan konflik yang berlaku dalam keluarga, persahabatan, & banyak lagi..

Anda geram..??? mesti anda geram pada mak mertua DHIA kan..??? hahahha. Mesti anda juga terfikir2 kenapa mak mertua DHIA tak de kena ape2 endingnya, pe2pon sume tue bergantung pada pengarah & team2 TENTANG DHIA jugak, mungkin dlm drama ni tak tonjolkan ‘hukuman’ yang diterima kepada ‘pesalah’. Apa2pon Izkan rasa benda tu tidak mencacatkan jalan cerita tersebut malah ramai yang memuji jalan cerita TENTANG DHIA terutama NORA DANISH, ADI PUTRA & sudah tentu makcik SALMI..hehehhehe GO MAKCIK SALMI..!! ( bagus & mantap lakonan LIZA ABDULLAH )

Pada ending tadi, kedua2 mereka telah bersama kembali bertemu Yang Esa. Cinta terulung adalah cinta kepada ALLAH. Jom kita tengok ayat terbaik & tersentuh dalam TENTANG DHIA..
Dhia :: Dhia dah tahu siapa sayang Dhia..
Zikir :: Siapa dia?
Dhia :: Allah
Zikir :: Abang pun sayangkan Dhia..lebih dari segala-galanya di dunia ni...
Dhia :: Jangan sayang Dhia lebih dari Allah...

**nantikan drama berikutnya GEMERSIK KALBU dalam slot Akasia di TV3..hehhehe

Fasha Sandha Buka Tirai Pesona Pengantin 2012

Salam & selamat petang..
Tidak keterlaluan jika Izkan katakan bahawa nama Fasha Sandha amat hebat sekali dalam dunia hiburan & rezekinya menjadi penghias muka depan majalah2 di Malaysia juga bagai goreng pisang panas. Setelah bulan November 2011, Fasha Sandha menjadi penghias muka depan bagi majalah GLAM Malaysia, Disember pula menjadi penghias muka depan Cosmopolitan & In-Trend, bagi pembuka tirai 2012 nie pulak, majalah Pesona Pengantin pula melamar & ‘menangkap’ jelitawan ini untuk dijadikan sebagai penghias muka depan majalah mereka.

Dengan mengenakan busana kuning keemasan, pesona Fasha kali nie sangat terserlah & menampakkan sisi dirinya yang mungkin bakal menamatkan zaman solonya tidak lama lagi, insyaAllah. Apa2pon, semoga Fasha sentiasa bahagia dengan pilihan dirinya. Jom kita lihat wajahnya sebagai penghias muka depan Pesona Pengantin...

3 Jaguh Uji Kemantapan

ABU DHABI: Novak Djokovic, Rafael Nadal dan Roger Federer akan turun beraksi pada perlawanan pertunjukan selama tiga hari dan menawarkan hadiah bernilai AS$250,000 (RM792,000) di Kejohanan Teluk sebagai persediaan awal menjelang musim 2012.

Aksi tahun baru akan menampilkan pemain nombor satu, Djokovic mempertahankan gelaran Grand Slam dan Nadal akan berusaha mengekalkan gelaran Olimpik dan Terbuka Perancis manakala Federer yang bakal meraikan ulang tahun ke-31 tahun depan berhasrat meneruskan rentak kejayaan pada penghujung 2011.

Djokovic meraih tiga daripada empat gelaran Grand Slams dan lima gelaran Masters tahun ini selain melakarkan rekod kemenangan 70-6.
Penguasaannya tersekat penghujung tahun ini apabila dihantui beberapa siri kecederaan belakang dan bahu namun pemain dari Serbia itu menegaskan dia sudah bersedia untuk memulakan musim 2012.

“Kejayaan tahun ini memberi saya sebab untuk percaya bahawa saya mampu menang sekali lagi. Mengapa tidak?” kata pemain yang sudah berada di Abu Dhabi dua minggu lalu.

“Saya rasa tiada perkara yang boleh menghalang selain keyakinan. Saya perlu percaya kepada kualiti dan kemampuan dan perlu percaya saya mampu untuk mengulangi kejayaan. 
“Sudah pasti ia akan menjadi satu tugas yang sukar untuk dicapai tapi anda tidak pernah tahu kerana tiada apa yang mustahil.” Nadal terpaksa melepaskan ranking selaku pemain nombor satu dunia kepada Djokovic pada 2011 biarpun beraksi lebih banyak daripada mana-mana pesaing iaitu 84 perlawanan.

Namun bagi pemain berusia 25 tahun yang menjuarai Terbuka Perancis, kejuaraan ke-10 dan keenam di Roland Garros percaya bahawa dia yang mengetuai Sepanyol untuk merangkul Piala Davis buat kali kelima mampu meneruskan penguasaannya untuk 2012. 
Dia bertekad menggunakan pendekatan baru dalam corak permainannya.

“Saya berkata kepada diri sendiri: ‘Jika saya melakukan lebih lagi, saya akan mampu untuk memenanginya semula.’ Ia satu motivasi. Berusaha dengan lebih membolehkan anda mendapat lebih banyak untuk diri sendiri.” “Saya perlu kembali mendapatkan rentak yang seharusnya lebih baik. Dari Indian Wells ke Wimbledon dan Olimpik, saya perlu kembali berada di tahap terbaik.” Sementara itu Federer membuktikan kepada pencabarnya bahawa dia tidak berada di tahap terbaik ketika menyambut ulang tahun ke-30 pada 2011.

Pemain Switzerland itu meraih gelaran pertama di Doha, Januari lalu sebelum menambah tiga lagi di Basel, Paris dan trofi kejuaraan keenam Jelajah Dunia. -AFP
sumber :: HMO 29/12/2011

Wednesday, 28 December 2011

Promosi TERHEBAT SIMPLYSITI

Salam & selamat malam..
Adakah anda sedang mencari produk2 kosmetik pada musim cuti sekolah ini..?? ingin menukar trend pada awal tahun 2012..?? apa tunggu lagi, jom kita lihat sedikit sebanyak preview yang Izkan sediakan hari nie, promosi kali ini diadakan oleh produk SIMPLYSITI di Watsons & Guardian. Sekarang nie tengah hot2 dengan tawaran harga murah & hadiah2 yang boleh dibawa pulang oleh pengguna. Apa2 pun jom kita layan preview yang disediakan oleh Izkan mengenai produk2 terpilih yang harganya memang berbaloi..!!..list tersebut menunjukkan harga selepas diskaun ( Watsons )

1.    Simplysiti C Bright Simply 5 Cream ( BUY 1 FREE 1 )
2.   Simplysiti Gold Edition ( RM26.30 – RM43.90 ) **harga setelah diskaun 20%
3.    Simplysiti Perfect 2 Ways Cake ( RM29.95 ) **harga setelah diskaun 50%
4.   Simplysiti C Bright & New Age White Toner ( RM20.93 ) **harga setelah diskaun 30%
5.   Simplysiti C Bright & New Age Exfoliant ( RM19.95 ) **harga setelah diskaun 50%

**dengan setiap pembelian produk SIMPLYSITI RM80 & ke atas dalam satu resit akan mendapat ekslusif SIMPLYSITI TOTE BAG..!! ( rasenye jika stok masih ade la agknye ).

..list tersebut menunjukkan harga selepas diskaun ( Guardian ) **diskaun 15% keatas semua produk.

1.    Simply Dramatic Gel Eyeliner ( RM19.88 )
2.   Simply Feminine Blush ( RM31.88 )
3.    Simply Translucent Compact Powder ( RM39.88 )
4.   Clear Solution Charcoal Cleanser ( RM13.48 )
5.   C Bright Cleansing Foam & New Age Moisture Wash ( RM23.88 )

***keterangan lebih lanjut, lihat gambar promosi dibawah...

Izkan berkata :: semua maklumat diambil dari page SIMPLYSITI, jika ada pindaan promosi & tawaran diskaun, untung la anda2 sume..hheheeh..so sape yang berkenan & ingin mencuba rangkaian produk penjagaan kulit &n kosmetik SIMPLYSITI boleh la segera ke WATSONS & GUARDIAN berhampiran kawasan anda.. SELAMAT MEMBELI..!!

Khairul Fahmi Che Mat Pembuka Tirai GLAM Lelaki 2012

Salam & selamat petang..
Setelah sekian lama menunggu kemunculan bagi edisi 2012 bagi malajah GLAM Lelaki, akhirnya muncul dengan kejutan yang terbaik..!! Penjaga gol paling hot masa kini & penjaga gol terbaik, Khairul Fahmi Che Mat menjadi penghias muka depan majalah GLAM Lelaki edisi Januari/Februari 2012 disamping seorang model yang cute, Anastascia. Mengenakan busana BOSS Musim Panas 2012.Ape2pon jom saksikan cover tersebut...

Izkan berkata :: semalam waktu pergi borong mag, GLAM Lelaki belum sampai, insyaAllah dlm minggu nie. Ingin tahun pe yang terkandung dalam majalah GLAM Lelaki ini, dapatkannye di pasaran ok..


Arsenal, Wolverhampton Wanderers seri 1-1

Berita pagi tadi ::
Arsenal terlepas peluang untuk merapatkan jurang & menyamakan kutipan mata keseluruhan apabila seri 1-1 dengan Wolverhampton Wanderers ( Wolves ) semalam.

Pasukan yang dikenal sebagai The Gunners itu gagal memanfaatkan peluang bermain di tempat sendiri & menentang 10 pemain Wolves selepas Nenad Milijas dibuang padang dengan perlawanan hanya berbaki 15 minit.

Pada separuh masa pertama, Gervinho telah meletakkan Arsenal di depan pada minit kelapan sebelum pemain Wolves, Steven Fletcher menanduk masuk hasil sepakan penjuru rakan sepasukan, Stephen Hunt.

sumber :: BHO 28/12/2011

Tuesday, 27 December 2011

Tekad RAFAEL NADAL..!!

MADRID: Rafael Nadal berkata corak permainannya tahun ini sudah boleh diramalkan dan dia ada kalanya gagal untuk mengawal gelanggang dan perlu mengatasi kelemahan jika mahu menang di Wimbledon dan Olimpik 2012.
“Tahun ini anda kehilangan sedikit intensiti. Intensiti terhadap kepercayaan diri, tumpuan, menjadi lebih positif, percaya beberapa perkara akan menjadi baik dan semua itu berada dalam minda. Tahun ini saya merasa sedikit kehilangan semua perkara itu,” katanya.

Pemain berusia 25 tahun itu mengetuai Sepanyol merangkul Piala Davis yang kelima awal Disember lalu dan muncul juara Terbuka Perancis tahun ini.
Namun dia tewas di final Wimbledon dan Terbuka Amerika Syarikat (AS) kepada Novak Djokovic sekali gus terpaksa melepaskan gelaran pemain nombor satu dunia kepada pemain Serbia itu.

“Pada setengah tahun pertama semuanya baik tapi tidak sempurna kerana saya memerlukan lebih lagi dalam perlawanan menentang Djokovic. Tapi semua itu tidak mengapa.

“Saya perlu berusaha dan berjuang kembali namun secara jelasnya tahap permainan saya sedikit kurang. Apabila anda dapat merasainya, fikiran anda akan bertindak balas lebih baik. Permainan saya sudah boleh diramalkan banyak kali musim ini,” kata Nadal
“Semua perkara itu perlu saya perbaiki untuk 2012.” Nadal berkata, dia perlu bermain lebih lagi di dalam gelanggang untuk menewaskan lawan dan cuba mengawal dan bukannya membiarkan mereka merencanakan perlawanan.

2011 menyaksikan beberapa ketikanya saya seperti kehilangan sesuatu,” katanya.
Katanya, 2011 secara keseluruhannya berjalan dengan baik namun dia merasakan ‘teruk’ pada penghujung tahun dan ‘sangat teruk’ apabila tewas pada saingan penamat musim ATP Jelajah Dunia kepada Jo-Wilfried Tsonga“Tapi ia bukan satu malapetaka dan saya tidak boleh menang kerana saya terlalu risau,” katanya.

“Saya mengatakan kepada diri sendiri: ‘Jika saya melakukan lebih sedikit saya akan kembali untuk menang semuanya sekali lagi’. 
“Itu satu motivasi. Berusaha lebih keras akan memberikan kejayaan yang lebih kepada anda sendiri,” katanya.

Saya perlu kembali mendapatkan tahap keupayaan yang sepatutnya lebih tinggi. Daripada Indian Wells ke Wimbledon dan Olimpik London saya perlu mencapai kembali tahap terbaik saya.” - AFP

Peladang Mati Dipijak Gajah Turun Minyak

BANDA ACEH: Seekor gajah liar yang mengamuk memijak seorang peladang hingga mati di pulau Sumatera, di sini. Anggota paramedik, Nyak Cut berkata, tiga peladang di Desa Geumpang di wilayah Aceh cuba mengusir sekumpulan gajah liar dari ladang mereka Sabtu lalu.

Bagaimanapun, seekor daripada haiwan itu mengamuk menyebabkan kumpulan peladang berkenaan bertempiaran lari. Nyak berkata, seorang daripada peladang itu, Muhammad Amin, 60, mati dipijak selepas dia tersandung lalu terjatuh.

Menurutnya, penduduk kampung mengancam untuk membunuh kumpulan gajah itu sekiranya pihak berkuasa gagal melindungi ladang mereka. Hanya 3,000 gajah Sumetera dipercayai masih hidup di hutan di pulau itu. Habitat haiwan itu terancam apabila hutan belantara diteroka untuk ladang komersial atau pembalakan. - AP

sumber :: HM 27/12/2011

Monday, 26 December 2011

TIP Kekalkan Warna Pakaian

Jom kita baca & lihat petua2 & tip2 bagi hari ni..

Untuk mengekalkan warna pakaian agar tidak luntur, anda perlulah rebus 2 biji kentang. Lenyek kentang tadi dengan dicampurkan sedikit garam & cuka. Lumurkan pakaian anda dengan kentang lenyek tadi. Biarkan selama setengah jam. Kemudian, cuci dnegan air sabun & jemur sehingga kering.

Izkan berkata :: wahhh..mcm buat kuih pulak kan, ape2pon nie petua yang bagus, SELAMAT MENCUBA
SUMBER :: majalah HARMONI

Sunday, 25 December 2011

Coretan Sensasi ANTM Part 3

Salam & selamat malam
Entry kali nie adalah sambungan daripada entry KLIK DISINI iaitu coretan sensasi yang rasanya anda belum ketahui lagi dalam sejarah AMERICA’S NEXT TOP MODEL.

Juara Cabaran Secara Berturut – Turut dalam Sejarah America’s Next Top Model iaitu Sebanyak 2 KALI.
Nama :: Naima Mora
Musim :: Musim 4


Nama :: Saleisha Stowers
Musim :: Musim 9


Nama :: Krista White
Musim :: Musim 14


Juara Paling Banyak Memenangi Cabaran dalam Sejarah America’s Next Top Model
Nama :: Naima Mora
Musim :: Musim 4


Nama :: Krista White
Musim :: Musim 14



 Juara Paling Banyak & Selalu Memperoleh Panggilan Pertama dalam Sejarah America’s Next Top Model
Nama :: Ann Ward
Musim :: Musim 15
***5 KALI bagi berturut2 & 6 KALI bagi panggilan pertama.



..nantikan sambungannya dalam Coretan Sensasi ANTM Part 4 ok...

MARIA SHARAPOVA Tarik Diri Kejohanan BRISBANE

Salam & selamat pagi.
Tahun 2011 banyak membawa berita gembira dalam dunia tenis, manakala tahun 2012 akan bermula lembaran baru bagi pemain2 profesional dalam jelajah lelaki & wanita apabila kejohanan pembuka tirai Grand Slam akan diadakan pada pertengahan bulan Januari 2012 nanti.

Bagi pagi nie, Izkan nk kongsi berita yang tidak berapa baik dari dunia tenis mengenai jelitawan tenis, MARIA SHARAPOVA. Pada awalnya, bintang tenis handalan tersebut akan menyertai kejohanan pemanas badan iaitu BRISBANE INTERNATIONAL yang akan bermula pada 1 Januari 2012, akan tetapi atas sebab kecederaan pada pergelangan kakinya, MARIA mengambil keputusan utk menarik diri.

Walaupun beliau tidak dapat menyertai kejohanan pemanas badan tersebut, beliau yakin bahawa dirinya akan bersedia utk berkempen pada TERBUKA AUSTRALIA 2012 yang akan diadakan pada 16 Januari 2012 ini.

Izkan berkata :: semoga MARIA cepat sembuh ok.. tak sabar nk dengan ‘ngauman’ MARIA..pe2pon SELAMAT BERJAYA.

Saturday, 24 December 2011

ADRIANNE Juara America's Next Top Model Musim 1

Salam & selamat malam semua..
Seperti yang dijanjikan dulu, Izkan akan berkongsi sedkit sebanyak cerita & latar belakang mengenai juara2 yang dilahirkan dari program pencarian model terulung di Amerika, tak lain tak bukan, AMERICA’S NEXT TOP MODEL. Bagi malam nie, kite akan saksikan sedutan2 wajah pemenang bagi musim yang pertama iaitu ADRIANNE CURRY.

ADRIANNE, dilahirkan pada 6 Ogos 1982 ini telah menjuarai AMERICA’S NEXT TOP MODEL bagi musim pertama iaitu yang diadakan pada 2003 bertempat di New York, Amerika Syarikat. ADRIANNE juga telah mengikat kontrak bersama Wilhelmina Models di New York City. Juara pertama ini juga telah menghiasi pelbagai muka depan majalah2 yang hebat seperti Life & Style Weekly, Star, People, Maxim, Marie Claire & sebagainya.

Model yang memiliki rambut ‘brown’ & ‘gree/blue’ bagi matanya, pernah menghiasi kulit majalah Playboy sebanyak 2 kali iaitu pada tahun 2005 & 2008, malah tersenarai antara 25 wanita paling seksi bagi majalah Playboy. ADRIANNE juga banyak terlibat di belakang tabir, televisyen & drama termasuklah ‘game show Ballbreakers, Marathon, Rock Me Baby, Half & Half & sebagainya.

 ADRIANNE juga tersenarai dalam kalangan MAXIM’S HOT 100 oleh MAXIM pada tahun 2005. Beliau juga berpasangan dengan CHRISTOPHER KNIGHT & hanya bertahan selama 5 tahun setelah berpisah pada bulan May 2011 yang lalu.

..nantikan sambungan, juara musim ke-2 pulak ye...

Tikus GIGIT Kemaluan Sampai PUTUS??

BERITA TERBARU :
Seorang pesakit radang paru2 @ pneumonia dipercayai mengalami pendarahan yang teruk sehingga maut akibat alat kelaminnya putus digigit tikus di sebuah hospital di Kolkata, India. Kejadian menakutkan itu telah berlaku di Hospital SSKM semalam pada ARUN SANDHUKH, 53 tahun semasa lelaki itu menerima rawatan, kata akhbar Asian Age. Pihak berkuasa hospital berkenaan mengakui banyak tikus yang berkeliaran dalam wad.
Sekadar gambar hiasan

Tiada seorangpun jururawat berada bersama pesakit yang mengerang kesakitan. Alat kemaluan lelakinya putus digigit tikus, “ kata seorang saudara kepada lelaki tersebut.

Ahli keluarga mangsa yang berada datang melawat menemui Arun mati berlumuran darah. Kejadian malang di hospital yang tidak cukup dgn kelengkapan & sesak dengan pesakit itu telah menarik tumpuan media beberapa minggu kebelakangan ini.

Sabtu lalu, seorang pekerja pembersih hospital yang pemabuk di Kolej Perubatan Calcutta dilaporkan telah mencabut topeng oksigen seorang bayi yang berusia 3 minggu mengakibatkan kematiannya. Selain itu, sebuah hospital swasta, pada 9 Disember lepas, lebih 90 maut lemas terhidu asap dalam satu kebakaran bangunan tersebut.
Sumber :: KL-TODAY.COM

Coretan Sensasi ANTM Part 2

sambungan daripada entry KLIK SINI
Juara Paling Tinggi dalam Sejarah America’s Next Top Model 
Nama :: Ann Ward
Musim :: Musim 15
Tinggi :: 6’ 2” ( 188cm )

Juara Paling Rendah dalam Sejarah America’s Next Top Model 
Nama :: Eva Pigford
Musim :: Musim 3
Tinggi :: 5’6.5” ( 168cm )

Juara Paling Berat dalam Sejarah America’s Next Top Model 
Nama :: Whitney Thompson
Musim :: Musim 10
Berat :: 72kg

Juara Paling Ringan dalam Sejarah America’s Next Top Model 
Nama :: Jaslene Gonzalez
Musim :: Musim 8
Berat :: 50kg

..nantikan sambungannye dalam Coretan Sensasi ANTM Part 3 ok..




Gempa Bumi GEGAR Christchurch

Berita yang baru Izkan terima juga & terbace sekitar 10.30 pagi, just nk berkongsi kepada anda sume yang sentiasa menyokong blog Izkan, & rasanya anda perlu baca & ketahui isu2 semasa yang berlaku dalam dunia ini. Ok, jom kite tgk.
PEMANDANGAN dari udara menunjukkan kawasan New Brighton dan Burwood ditenggelami banjir lumpur selepas gempa bumi melanda Christchurch semalam.

Satu kejadian besar telah berlaku iaitu gempa bumi berukuran sederhana pada magnitud 5.0 telah menggegarkan Kepulauan Selatan New Zealand, awl pagi tadi iaitu hanya 21 kilometer dari lokasi gempa bumi bandar CHRISTCHURCH

Semalam, CHRISTCHURCH digegarkan dengan gempa bumi berukuran 5.8 magnitud untuk seketika, sekaligus mememaksa orang ramai mengosongkan bangunan sekitarnya. Ketika kejadian Februari lalu, bandar kedua terbesar NEW ZEALAND itu digegarkan gempa bumi dengan magnitud 6.3 & mengakibatkan 181 – 182 ( maaf jika ada kesilapan ) terkorban manakala sebahagian daripada bandar di sana musnah.

sumber :: BHO1 & BHO2

Satelit Rusia Terhempas di Siberia Selepas Dilancarkan

Salam & selamat pagi..
Baru2 ini sekitar pukul 9.50 pagi ini, berita yang Izkan baru terima bahawa satelit Rusia terhempas di Siberia sejurus selepas beberapa minit dilancarkan. Dari sumber2 berita juga, satelit tersebut dilancarkan sekitar hari jumaat ( waktu tempatan ) & masalahnya berikutan mempunyai sedikit gangguan pada roket pelancarnya.
Sekadar gambar hiasan

Kementerian Pertahanan Rusia memberi ulasan bahawa ia adalah kegagalan yang memalukan terhadap program angkasa lepas negara tersebut. Selain itu, jurucakap Angkasa Lepas Rusia, ALEXEI ZOLOTUKHIN berkata,  satelit tersebut gagal memasuki orbit & suruhanjaya persekutuan akan menyiasat punca kemalangan tersebut.

Olahan sumber ::BHO 24/12/2011

Friday, 23 December 2011

'SELAMAT MALAM KEKASIH' Bukan Sekadar CINTA..

Salam & selamat malam..
Sihat sume?? Semoga sihat sejahtera hendaknya, malam nie izkan nk berkongsi dengan korg semua pasal pandangan Izkan sendiri mengenai novel yang telah dibaca oleh Izkan pada pertengahan OKTOBER lalu ( baru nk ulasa skit ).. hehhehe.. tambahan lagi, nie la 1st time Izkan memberi pandangan mengenai novel dari ape yang izkan telah bace selame nih. Mungkin jika ade masa nanti, insyaAllah Izkan akan preview & bgi ulasan utk novel2 yang seterusnya..

Malam ini, novel yang menjadi pilihan izkan ialah SELAMAT MALAM KEKASIH, hasil nukilan indah AINA EMIR. AINA EMIR antara nama yang gah dalam bidang penulisan novel & amat terkenal dengan hasil nukilan indahnya.

SELAMAT MALAM KEKASIH’ ..!! wahh, jiwangnya...!! jgn salah anggap dengan tajuk novel itu, sebenarnya, jauh dalam hasil nukilan tidaklah tertumpu 100% berkait dengan bibit2 cinta semata2. Tidak keterlaluan jika Izkan mengatakan bahawa ‘SELAMAT MALAM KEKASIH’ adalah buah tangan istimewa & unik bagi penggemar novel2 diluar sana.
Kisah keluarga juga diselitkan

Kenape izkan ckp sangat istimewa & unik?? Kerana dalam hasil nukilan tersebut tidaklah mengisahkan cinta antara lelaki & perempuan sahaja, bahkan keindahan kejujuran & kesetiaan dalam amalan seharian, isu2 kehidupan Melayu elit masa kini, bahkan tidak lupa pada soal agama, harta, waris ditambahkan lagi perisa romantis pasti menggamit si pembaca yg budiman..

Bagaimana kisah cinta MAYA & MISYAL..??
Semoga dengan lahirnya watak MAYA KAMILLA & MISYAL ( sebagai watak utama ) akan menambahkan lagi romantis anda..!! hehehe..jalan cerita yang sangat menarik mengisahkan keindahan cinta antara MAYA KAMILLA & MISYAL diselitkan dengan elemen AGAMA , BUDAYA & KELUARGA pasti meruntun kalbu ditambahkan pulak dengan konflik2 yang melanda keutuhan cinta mereka & halangan yang melanda...!! adakah mereka akan ke jinjang pelamin pada akhirnya..?? adakah mereka menemukan DESTINASI CINTA pada akhirnya, semuanya terjawab dalam SELAMAT MALAM KEKASIH..!!

Izkan berkata :: perghhh, nie memang antara novel paling BEST pernah bace..!! jika anda belum mendapatkannya, boleh la dapatkannye ok di pasaran dengan hrga RM23.90..hehehe... memang BEST & masih ingt watak2 sampai sekarang..!! SELAMAT MEMBACA & ‘SELAMAT MALAM KEKASIH’..

'AURA' Dato' Siti Terserlah dalam GLAM 2012

Salam & selamat petang..
Kite berjumpa lagi untuk kali nie, wahhh, petang nie Izkan menerima berita & beberapa keping gambar & terbaca entry yg telah dibuat oleh www.murai.com mengenai koleksi keempat2 wajah penyanyi paling popular Malaysia, DATO’ SITI NURHALIZA..!!

Bagi mereka yang belom melihat sisi kecantikan DATO’ SITI NURHALIZA, jom kita saksikan DATO’ SITI sebagai penghias muka depan GLAM EDISI JANUARI 2012 dengan berkonsepkan muzik MADONNA...!!

Jom kita saksikan...!!! yang manakah pilihan anda nanti?? Sebab kesemua gambar ini akan menjadi cover GLAM Januari 2012....!! maknenye bagi isu Januari, majalah GLAM akan memiliki 4 cover iaitu kesemua wajah DATO’ SITI yang berlainan..!!

Inspirasi dari NOTHING REALLY METTERS

Inspirasi dari TOKYO ( MINNIE MOUSE )

Inspirasi dari RAIN

Inspirasi dari MATERIAL GIRL


Nie adalah petikan kata2 daripada editor GLAM sendiri, iaitu SUZIE ADNAN mengenai cover tersebut..

“ Untuk cover GLAM, Dato’ Siti dipakaikan rambut palsu sepenuhnya malah masih memakai serkup di bahagian belakang kepala.”

“ Efek grafik & pencahayaan membuatkannya nampak seakan tidak meliputi langsung rambut. Siti juga tidak memerangkan rambutnya untuk penggambaran ini. “ kata SUZIE ADNAN, Editor GLAM.

Izkan berkata :: perghhhhh, memang stunning la..!! Izkan akan dapatkan jugak GLAM ni..!! hahaha..anda??? olahan semula dari murai.com. TAHNIAH SITI & TEAM GLAM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...